Iedereen die een eigen huis heeft, doet er verstandig aan om woonverzekeringen af te sluiten. Net als andere verzekeringen, voorkom je met een woonverzekering dat je na een ongeluk voor grote kostenposten komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin de vlam in de pan slaat en waardoor je grote rookschade krijgt. Een goede inboedel- en opstalverzekering kan hierbij van groot belang zijn, omdat je na zo’n incident een beroep kunt doen op je verzekering om de schade te laten vergoeden. Wat veel mensen niet weten, is dat beide verzekeringen nog veel meer dekken. Wij laten je graag zien wat deze woonverzekeringen allemaal vergoeden.

De opstalverzekering voor duurzame woningen

Iedereen die de afgelopen jaren diens huis verduurzaamd heeft, zal gemerkt hebben dat dit geen goedkope bezigheid is. Het is daarom belangrijk dat je de middelen die je gekocht hebt, goed verzekerd. Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen, kun je je opstalverzekering aanwenden wanneer op de een of andere manier schade ontstaan is aan deze panelen. Voor de verzekering zijn deze panelen namelijk onderdeel van je woning en dus vallen ze onder je opstalverzekering. Ook wanneer je een elektrische auto hebt en daarvoor een laadpaal hebt laten plaatsen, kun je je opstalverzekering gebruiken wanneer je schade aan je paal oploopt. Met een opstalverzekering til je je duurzaamheid naar een hoger niveau. Kijk daarom even op de site van jouw verzekeraar om te zien hoe je deze polis vandaag nog kunt afsluiten.

De inboedelverzekering om je te beschermen tegen cybercrime

De tweede woonverzekering die van groot belang is, is de inboedelverzekering. Iedereen weet dat je je inboedel verzekeren moet omdat je in staat moet zijn om je inboedel in een keer te kunnen vervangen wanneer er bijvoorbeeld een brand heeft gewoed in je huis. Wat veel mensen niet weten, is dat een inboedelverzekering ook dekking biedt wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Dieven slaan tegenwoordig vaak hun slag via jouw computer. Je krijgt bijvoorbeeld een mailtje waarin je medegedeeld wordt dat je pinpas vervangen moet worden. Jij mailt hen al jouw gegevens en ineens merk je dat je hele bankrekening geplunderd wordt. Met een goede inboedelverzekering kun je dergelijke vormen van oplichting laten vergoeden. Dat wil echter niet zeggen dat je zelf geen verantwoordelijkheid hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede virusscanner op je computer hebt staan. Open ook geen mailtjes van afzenders die gouden bergen beloven. Als iemand je miljonair wil maken, dan betekent dat meestal dat jij geld gaat verliezen.

Sluit je woonverzekering online af

Het moge duidelijk zijn: een woonverzekering kan je heel veel problemen besparen. Kijk daarom even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te zien wat jij wilt afsluiten. Sluit je meerdere verzekeringen af, dan kun je ook nog profiteren van pakketkorting. Zo ben je niet alleen optimaal beschermd tegen allerlei vormen van rampspoed, je betaalt er ook nog eens een heel scherp tarief voor.